Skip to main content

Menu Hujung Minggu

Assalamualaikum w.b.t.

yoo....pehabaq? ari ni ari Isnin. pg2 lg bila bangun tido aku dah rasa nak bungee jumping. SEBAIK CUTI GUA TAK BYK...lau tak....slmt dah gua.bawak keta pun, cam siput babi. duk line kiri jeeeee pg ni. huhu...

so, update aku kali ni pasal menu hujung minggu aku. hehehehe. tema nya menu kesihatan (eceehhhh) tp last2 cam menu nak sedapkan tekak je. heheeee..

menu pagi sabtu: Fruity Milkshake served with Sweet Cracker
sumber: Kellogs Special K (rembat dr cik pujjj nyer buku)
menu minum petang ari sabtu: Parfait (huhu...nama canggih kan. hehehehe)
sumber: Kellogs Special K (rembat dr cik pujjj gak)
note: maaf, xde gambo. tak sempat. huk2. jgn tertipu dgn gambo ni. sumber dr incik goog ;)
menu makan malam ari sabtu: Fillet of Beef with Tomato Concasse Roasted Garlic & Herb Butter
sumber: Masterchef Junior Australia
menu pagi ahad: Big Breakfast DPP
sumber: sendirik tp di ilhamkan oleh big breakfast mc'd. hehehehee.
menu makan malam (ada org poce Nisfu Syaaban): Siakap Sweet Sour, Sambal Tumis Ikan Bilis Petai, Sayur Campur
note: maaf, xde gambo gak. tak sempat. hehehehe

hmm..hbs rosak diet gua...tp xpe. utk menyedapkan ati aku sendrik, aku dah set, ujung minggu ari bebas diet. heehehehe... (cam ari2 kerja tu aku straight sgt diet kan)

okekla...ari ni tak tau nak masak pe lak..ari ni poce, Insya Allah lau sampai. hehehehe

frog: Jamie Oliver: My philosophy to food and healthy eating has always been about enjoying everything in a balanced, and sane way.

Comments

  1. perghhh...terbaik lah. boleh buat esok..cam best je parfait tu.

    p/s - wpun dari bukuku...tp tak pernah try pung...hebak mung!!

    ReplyDelete
  2. fuza: serius...senang je. letak2, siap, trus mkn. tu yg tak sempat amik gambo. huhuuu..buah aku pki grape jeee...sbb strawberi tak sempat nak carik. lau ada buah warna merah memang cunggg laaa...dragonfruit merah pun xde. saja jee nak suruh buat lg. huhu. makacih yea...buku tuu..bagus. ko pun dpt share sbb sebarkan ilmu (padahal ahli lelap jooo :-p )

    ReplyDelete

Post a Comment

Speak with good intention else it is better to remain silent.

Popular posts from this blog

Ramly Member Card.

Assalamualaikum w.b.t. Hi smua. Lau semalam post kebetulan, ni post betut2 punya. Aku dah lama nak update/promot kat korang especially kepada sesiapa yang accessible. amende laa agaknya kan. Benda yang aku nak promot ni harap2 dapat menjimatkan ekonomi rumah tangga kita, Insya-Allah & yang paling penting kita support produk yang Halal, Insya-Allah. Member card Ramly Aku nak citer pasal member kad Ramly burger yang femes tu. Dulu kedai dia sederet Ayam Penyet Bangi tu, tapi sekarang dah pindah sederet Baked With Yummy & ManjaKu Bangi. Skit fakta: 1. Napa nak jadik member? Kita dapat beli barang2 keluaran Ramly & produk2 yang di jual kat kedai dia dengan harga yang murah berbanding harga pasaran. Aku ni suker menstok barang2 frozen kat umah. Jadik, memang berbaloi-baloilah. Mengenyangkan. 2. Camner nak jadik member? Sangat senang. Bagi je photostat IC & isi borang. Trus jadik member. Kad dia xde expired date jugak. Syokkan. Menyenangkan. 3. Berapa yuran pendaftaran? Xde Y...

Bread War: Massimo vs Gardenia

 Assalamualaikum w.b.t. hi peeps. ari ni aku nak buat entry yg heavy skit la (tapi takdelaa seheavy berat badan aku @ you could say "tak seringan berat badan aku jugak") . hehehehe. lately it come to my attention about bread war between Massimo and Gardenia. it's not launch by them of course. so cheap strategy for such a big corporate name. but by other peeps. it started when they claim gardenia has stop buying flour from Robert Kuok (Malaysia & Southest Asis Richest Person *According to Forbes his net worth is estimated to be around $12.5 billion on May 2011). with that, robert kuok has create a whole new bread called Massimo. that's the surface story that we know. i don't want to tell you about the sh** that emotional, hentam meluru, stupid & crazy people said about this. so merosakkan my blog. you can find it at Mr. Goo. the question is, how deep that we know about this? as a civilization person (eceh. actually, dulu cita2 i nak jadik reporter) , i foun...

Along Checked-In: Wadihana Islamic Steakhouse, Bangi.

Assalamualaikum w.b.t.  Hi peeps. Aku kan saja jeee mengundang masalah bila update entry ni di ari Isnin. Meleleh air liur aku ni tau tak. Memang bernafsu sungguh. huhu. Wadihana Islamic Steakhouse AKA WISH. Ni bukan 1st time aku makan kat sini. 1st time datang beramai-ramai dengan family in law. WISH ada bukak branch baru kat PV128, Setapak. Dekat dengan Toowoomba Deli & Meats Restaurant yang aku terjah untuk wagyu beef tu. Lau ikutkan pekerja dia, kedai diorang sebelah belakang, bukan ngadap main road. Lokasi WISH kat Bangi, sederet dengan Pappa Rich yang aku pernah terjah gak dulu. huhu. Kiranya hala ke PKNS leh nampak kedai ni sebab ngadap main road. Pastu WISH ni ada bukak 2 kedai kat Bangi ni. Depan & belakang lorong je. Yang ngadap main road (yg aku terjah ni) offer western food. Kalau nak goreng2 @ makanan local leh pi kedai yang kat lorong belakang tu. Dedua aku pernah pi. Of course lee aku lagik suker yang western food ni. huhu. Pernah featured dalam mag...