Skip to main content

Project Life MH@2014 | Week 2.

Assalamualaikum w.b.t. 

Hi peeps. sowilaaa. Privacy sangat konon2nya minggu aku ni kan. Dah minggu ke berapa ni, baru nak upload pasal minggu 2. huhu. Bukan pe. Bila baca tips untuk amik gambar tu, natural lighting tu ada peranan besar gak untuk hasilkan gambo yang best. So, aku nak gak cuba. Masalah problem aku pulak, aku kuar pagi2 matahari tak kuar lagik. Balik, matahari dah takde lak. Bila weekend tak berkesempatan nak amik. I kan busy. huhu. Alhamdulillah, kelmarin aku berjaya amik gambar, of course le aku kuar lambat ari tu. Well, lau korang tengok gambo ni, agaknye korang pikir, xdela bagus mana minah ni amik gambar. Tapi xpe. Wa belajar lagik beb! Lagi pun, xdan nak set proper place utk dia. Jom, tengok Week 2 aku!

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar
Week 2

Ramai family member aku share birthday kat bulan January, Ada 8 orang gitu. huhu. Then, meraikan juga bento2 yang aku buat untuk bekal Hazim, Papa Hazim & Mama Hazim. Hafiy xnak bawak bekal. Dia makan kat rumah je. Julia Child tu pulak feveret aku lepas tengok citer Julie & Julia. Silalah tengok u olls! X nyesal punyer!

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar


Week 2, aku trima lawatan dari family members aku. Aku masak pasta creamy dengan chicken garlic rosemary. Resepi dapat dari Kak Su. Then, Don & family pun memeriahkan suasana. Sowi, gambo masa meriah tu xdan snap. Xingat apa bila dah berkumpul. huhu. Perasan x kat header tu ada huruf tersesat. Haaa...itu yang mahai tu. hehehe. Utk deco page ni, sticker beli dr Popular. pastu printed image of course credit to Mr. Goo.

blog along25 project life 2014 malaysia art craft diari mingguan diari bergambar


Kek birthday Auni di baked oleh aku. Rainbow cake tema jajan. Mama dia bagi macam2 kat aku. Macam dah masuk sweet genius je aku rasa. huhu. Sumi susun kat tepi tapi xde dlm gambar ni. Kek Mak Ngah & Pak Ngah, mak aku n adik aku yang baked. Hepi BESTDAY Auni, Mak Ngah & Pak Ngah!


Webbek: No one is born a great cook, one learns by doing. ~Julia Child.

Comments

Popular posts from this blog

Ramly Member Card.

Assalamualaikum w.b.t. Hi smua. Lau semalam post kebetulan, ni post betut2 punya. Aku dah lama nak update/promot kat korang especially kepada sesiapa yang accessible. amende laa agaknya kan. Benda yang aku nak promot ni harap2 dapat menjimatkan ekonomi rumah tangga kita, Insya-Allah & yang paling penting kita support produk yang Halal, Insya-Allah. Member card Ramly Aku nak citer pasal member kad Ramly burger yang femes tu. Dulu kedai dia sederet Ayam Penyet Bangi tu, tapi sekarang dah pindah sederet Baked With Yummy & ManjaKu Bangi. Skit fakta: 1. Napa nak jadik member? Kita dapat beli barang2 keluaran Ramly & produk2 yang di jual kat kedai dia dengan harga yang murah berbanding harga pasaran. Aku ni suker menstok barang2 frozen kat umah. Jadik, memang berbaloi-baloilah. Mengenyangkan. 2. Camner nak jadik member? Sangat senang. Bagi je photostat IC & isi borang. Trus jadik member. Kad dia xde expired date jugak. Syokkan. Menyenangkan. 3. Berapa yuran pendaftaran? Xde Y...

Bread War: Massimo vs Gardenia

 Assalamualaikum w.b.t. hi peeps. ari ni aku nak buat entry yg heavy skit la (tapi takdelaa seheavy berat badan aku @ you could say "tak seringan berat badan aku jugak") . hehehehe. lately it come to my attention about bread war between Massimo and Gardenia. it's not launch by them of course. so cheap strategy for such a big corporate name. but by other peeps. it started when they claim gardenia has stop buying flour from Robert Kuok (Malaysia & Southest Asis Richest Person *According to Forbes his net worth is estimated to be around $12.5 billion on May 2011). with that, robert kuok has create a whole new bread called Massimo. that's the surface story that we know. i don't want to tell you about the sh** that emotional, hentam meluru, stupid & crazy people said about this. so merosakkan my blog. you can find it at Mr. Goo. the question is, how deep that we know about this? as a civilization person (eceh. actually, dulu cita2 i nak jadik reporter) , i foun...

Along Checked-In: Wadihana Islamic Steakhouse, Bangi.

Assalamualaikum w.b.t.  Hi peeps. Aku kan saja jeee mengundang masalah bila update entry ni di ari Isnin. Meleleh air liur aku ni tau tak. Memang bernafsu sungguh. huhu. Wadihana Islamic Steakhouse AKA WISH. Ni bukan 1st time aku makan kat sini. 1st time datang beramai-ramai dengan family in law. WISH ada bukak branch baru kat PV128, Setapak. Dekat dengan Toowoomba Deli & Meats Restaurant yang aku terjah untuk wagyu beef tu. Lau ikutkan pekerja dia, kedai diorang sebelah belakang, bukan ngadap main road. Lokasi WISH kat Bangi, sederet dengan Pappa Rich yang aku pernah terjah gak dulu. huhu. Kiranya hala ke PKNS leh nampak kedai ni sebab ngadap main road. Pastu WISH ni ada bukak 2 kedai kat Bangi ni. Depan & belakang lorong je. Yang ngadap main road (yg aku terjah ni) offer western food. Kalau nak goreng2 @ makanan local leh pi kedai yang kat lorong belakang tu. Dedua aku pernah pi. Of course lee aku lagik suker yang western food ni. huhu. Pernah featured dalam mag...