Skip to main content

Kak Long: Epilog 1 (Sedey @ Jiwa Kacau...)?

Salam.
Bila tiba ari keje, aku mmg takde komen psl perasaan aku...tak sesuai kat sini...
tp aku tau dgn jelas, clean n clear perasaan aku terhadap cafe tmpt keje aku.
mmg sadis, menyayat ati, dukacita, kemurungan, stress, sumer tok nenek ada...

sbenarnya, cafe ni tender baru...pe kriteria dia terpilih, aku tak tau. lau ikutkan, tender lama menang segalanyer...rasa, hage, bersih, licin berkilat (smpi aku terjatuh...) hukhuk.

boleh kira dgn jari tangan, brp kali aku mkn tengah hari kat sini...tak yah pakai dedua tangan...
1 tgn dah cukup. lau bf lak, lebey skit...leh la kira pki jari tangan + kaki skali...
sebab rasa bf better dr lunch. aku pun tak tau napa...tp dulu2, bf dia teruk gak..
ari2 mkn bihun masin, sambal masin, ikan bilis masuk angin, etc...
maybe umah dia depan kilang garam - dpt hage borong beli garam, @ sedara dia bukak kilang garam - tolong menolong, @ lori garam yg besooo eksiden depan umah dia...aku tak tau mana 1.
pastu, baru okek skit bf nyer...lelama, aku terpaksa merajinkan diri aku mkn bf dia...supaya lunch hr aku tak kebulur sesambil memakan picisan2 jajan yg aku ada (sbenornya tak layak panggil picisan, sbb tak de rupe picisan pun...stok baru sesuai kot).

kekadang terniat jugak, di stresskan, TERniat...nak mkn lunch kt situ...tp stp kali tu laa...perut & perasaan aku hampa, terseksa...mengalahkan jiwa kacau! even aku amik yg basic pun, tak leh pakai..nasi putih, ikan goreng, sayur...so, sesapa pun leh buat...rasanye tak patut lari...jalan pun tak yah...bukan buat pe pun..goreng jeeeeee...(skali lg jiwa aku tertekan bila bercerita psl ni)...
itu pun leh buat aku kacau! hage dia pun tak lawa...camner aku nak sokong?
dia punyer masakan tu, bukan setakat xde soul...empty, hambar, sumer ada...sng kata cam muka yg xde wajah...

kekadang aku bawakla bekal, lau ada lebey la kan...lau tak, tak bawak leee...
seb baik ada pakcik jual yong ta fuuuuuu...la ni dia dah pelbagaikan menu dia...
ada goreng2, n.ayam stp isnin (tak tau ada lg ke tak), segala sup, soto, etc...
dialah gerai penawar perut aku. dulu ada kedai goreng2...tp sat je..
aku tak tau di tutup @ menutup dgn rela ati...sbb sedap gak la berbanding lunch kat dlm kan.
mesti org cafe tu jeles...xkira laaa pape pun, cafe sini tak besttttttttttt!!!!!
kekadang aku lari ikut opismate ronggeng cik kiah.

aku cuma nak ckp, klu owner cafe tu realise hal ni, langkah pertama dia kena buat ialah TUKAR TUKANG MASAK!

frog: bukankah stp masakan tu patut bawa kegumbiraan pd kita?...
sbb tu kita suke masakan mak kita, mkn yg sedap2, sbb buat kita hepi...

Comments

Popular posts from this blog

Ramly Member Card.

Assalamualaikum w.b.t. Hi smua. Lau semalam post kebetulan, ni post betut2 punya. Aku dah lama nak update/promot kat korang especially kepada sesiapa yang accessible. amende laa agaknya kan. Benda yang aku nak promot ni harap2 dapat menjimatkan ekonomi rumah tangga kita, Insya-Allah & yang paling penting kita support produk yang Halal, Insya-Allah. Member card Ramly Aku nak citer pasal member kad Ramly burger yang femes tu. Dulu kedai dia sederet Ayam Penyet Bangi tu, tapi sekarang dah pindah sederet Baked With Yummy & ManjaKu Bangi. Skit fakta: 1. Napa nak jadik member? Kita dapat beli barang2 keluaran Ramly & produk2 yang di jual kat kedai dia dengan harga yang murah berbanding harga pasaran. Aku ni suker menstok barang2 frozen kat umah. Jadik, memang berbaloi-baloilah. Mengenyangkan. 2. Camner nak jadik member? Sangat senang. Bagi je photostat IC & isi borang. Trus jadik member. Kad dia xde expired date jugak. Syokkan. Menyenangkan. 3. Berapa yuran pendaftaran? Xde Y...

Bread War: Massimo vs Gardenia

 Assalamualaikum w.b.t. hi peeps. ari ni aku nak buat entry yg heavy skit la (tapi takdelaa seheavy berat badan aku @ you could say "tak seringan berat badan aku jugak") . hehehehe. lately it come to my attention about bread war between Massimo and Gardenia. it's not launch by them of course. so cheap strategy for such a big corporate name. but by other peeps. it started when they claim gardenia has stop buying flour from Robert Kuok (Malaysia & Southest Asis Richest Person *According to Forbes his net worth is estimated to be around $12.5 billion on May 2011). with that, robert kuok has create a whole new bread called Massimo. that's the surface story that we know. i don't want to tell you about the sh** that emotional, hentam meluru, stupid & crazy people said about this. so merosakkan my blog. you can find it at Mr. Goo. the question is, how deep that we know about this? as a civilization person (eceh. actually, dulu cita2 i nak jadik reporter) , i foun...

Along Checked-In: Wadihana Islamic Steakhouse, Bangi.

Assalamualaikum w.b.t.  Hi peeps. Aku kan saja jeee mengundang masalah bila update entry ni di ari Isnin. Meleleh air liur aku ni tau tak. Memang bernafsu sungguh. huhu. Wadihana Islamic Steakhouse AKA WISH. Ni bukan 1st time aku makan kat sini. 1st time datang beramai-ramai dengan family in law. WISH ada bukak branch baru kat PV128, Setapak. Dekat dengan Toowoomba Deli & Meats Restaurant yang aku terjah untuk wagyu beef tu. Lau ikutkan pekerja dia, kedai diorang sebelah belakang, bukan ngadap main road. Lokasi WISH kat Bangi, sederet dengan Pappa Rich yang aku pernah terjah gak dulu. huhu. Kiranya hala ke PKNS leh nampak kedai ni sebab ngadap main road. Pastu WISH ni ada bukak 2 kedai kat Bangi ni. Depan & belakang lorong je. Yang ngadap main road (yg aku terjah ni) offer western food. Kalau nak goreng2 @ makanan local leh pi kedai yang kat lorong belakang tu. Dedua aku pernah pi. Of course lee aku lagik suker yang western food ni. huhu. Pernah featured dalam mag...